Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Представљање најновијег издања Завода – ПРИРОДНЕ ВРЕДНОСТИ ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА

У оквиру програма 58. Међународног сајма књига, у среду 23. октобра 2013. са почетком у 12 часова, на штанду Центра за промоцију науке Завод ће представити своје најновије издање, књигу „Природне вредности општине Љубовија“.

Ова публикација објављена је у сарадњи Завода за заштиту природе Србије и Општине Љубовија. Настала је као део Акционог плана за биодиверзитет Општине у оквиру реализације Пројекта „Мрежа за локално акционо планирање за биодиверзитет на Западном Балкану – SEE BAP II“ којим је руководио Европски центар за заштиту природе (ECNC) у сарадњи са Регионалним центром за животну средину за Централну и Источну Европу (REC SEE).

На промоцији о књизи ће говорити у име издавача директор Завода Александар Драгишић и председник општине Љубовија Мирослав Мићић, а о природним вредностима овог подручја аутори стручних текстова, сарадници Завода: Ненад Секулић, Горан Секулић, Растко Ајтић,Верица Стојановић, Владан Бједов, Предраг Лазаревић, Александра Затезало, Јасмина Мијовић Магдић и Живоко Вукасовић. Уредници публикације су др Раде Матић, Мирјана Арсеновић и Мићо Бабић,

У књизи је представљена природа општине Љубовија која се налази у западном делу Србије, уз средишњи ток реке Дрине. Богатство природних одлика и вредности Љубовије представљено је кроз поглавља о флори и вегетацији, фауни инсеката, риба, водоземаца и гмизаваца, птица, сисара. Издање је двојезично, на српском и енглеском језику, и у прилогу садржи табеларни попис наведених врста.

Књига је одштампана у тиражу од 500 примерака, а електронска верзија биће доступна на Интернет презентацији Завода за заштиту природе Србије.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.