Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Игром до знања у природу

Посета групе од 20 торо деце узраста од 3 до 10 година Заводу 19. октобра, означила је почетак сарaдње у реализацији образовних и промотивних програма о заштити природе, као окосиници успостављеног партперства Уговором о сардњи Завода и Удружења за едукацију „Волим природу“.

У организацији удружења „Волим природу“ наши најмлађи суграђани посетили су Завод како би сазнали шта је највредније у нашој природи и како се она штити.

Током боравка у Заводу деца су откривала свет природе на примеру заштите угоржених животиња. О акцији спашавања последњег пара орла крсташа на Фрушкој гори сазнали су погледавши филм „Орао крсташ“ (аутор Братислав Грубач, орнитолог Завода), затим су обишли изложбену поставку где су сликовито видели како се штити природа.

На значај, богатство и разноликост света инсеката деци је указала ентомолог Завода Ива Њуњић показавши им део збирке ретких инсеката, а карактеристике појединих буба сами су истраживали гледајући их кроз микроскоп. Своја запажања и нова сазнања показали су и проверили у еко играоници бојећи цртеже ретких врста, играјући карте меморије са ликовима животиња и птица, шрафирајући листове дрвенастих врста и другим тематским играма.

Поводом обележавања Дечје недеље, 14. октобра, током посете стручњака Завода (Наташа Панић и Бојана Ракочевић), свет природе кроз тематске едукативне игре,откривала су и деца из вртића „Ластавица“ у Падинској скели.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.