Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Одржана недеља природњачког филма Завода у општини Земун

Поводом 5. новембра, Дана општине Земун, дани од 19. до 22. новембра посвећени су филмовима о природи у продукцији Завода за заштиту природе Србије у скупштинској сали ове општине.

Већ традиционално, општина Земун своју годишњицу и дан када је српска војска 1918. године ушла у Земун након два века владавине Аустро-Угарске монархије обележава промовишући заштиту природе и очување биодиверзитета Србије.

Одељење за друштвене делатности и привреду Општине у сарадњи са Заводом за заштиту природе организовало је приказивање еколошких филмова Завода „Човек и птица“ и „Орао крсташ“ за ученике 14 земунских основних школа.

Како је у својој поздравној речи истакао Зоран Мутавџић из Општине Земун, биодиверзитет, односно разноликост живог света на Земљи, мора да се очува, јер сваки живи организам је подједнако важан и битан. Само у здравој и очуваној животној средини сви ми можемо да обезбедимо квалитетан и садржајан живот за себе и своју породицу. Драга децо, ову планету нисмо наследили од својих предака већ смо је позајмили од својих потомака, истакао је.

Поред приказивања филмова, на пројекцијама филмова деци су о заштити природе говорили представници Завода, мр Растко Ајтић, Маја Радосављевић, као и режисер филмова Синиша Алексић, који је мале школарце увео у свет кинематографије и посматрања и праћења природе кроз објектив камере.

Свим школама које су учестовале у недељи филма Завод је уручио комплете својих издања са едукативним постерима и комплетима природњачких филмова.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.