Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Глас за природу

ЦРТЕЖИ ДЕЦЕ НА НОВОГИШЊИМ ЧЕСТИТКАМА ЗАВОДА ЗА ЗАШТИТУ ПРИРОДЕ СРБИЈЕ

Завод је реализовао новогодшњу акцију осликавања честитки у којој су деца цртала природу и новогдишње мотиве како би проследила свој глас и жељу да наследе очувану природу.

У акцији су учествовала деца из петвртића и седамосновних школа у Београду и једне у Нишу,нацртавши преко 1000 честитки које су послате доносиоцима одлука, стручним и научним институцијама , предствнцима цивлног друштва и медија у земљи и иностранству.

Основне школе које су учествовале у акцији су:

1. ОШ „Радивој Попвић“, школа за децу оштећеног слуха и говора, Београд

2. ОШ „Антон Скала“, Београд

3. Немачкa школa у Београду (III и IV разред)

4.ОШ „Краљ Петар I“ Београд (I разред)

5. ОШ „Карађорђе“, Београд (II и IV разред)

6. ОШ„Станко Марић“, Земун (I разред)

7. OШ „Младост“, Нови Београд (VI разред)

8. ОШ „Коле Рашић“ Ниш (Vразред)

Вртићи у којима су деца цртала честитке:

1. „Дунавско обданиште“, Београд (6 година)

2. „Лептирић“, Београд, (5 година)

3. „Рода“, Земун (5 година)

4. „Мајски цвет“ (6 година)

5. „Пчелица Маја“, Земун (6 година)

За показану спремност да цртају честике и жељу да истражују природу и врсте које живе на нашим просторима Завод је децу наградио са својим издањима: Бојанка и Слагалица са сликама ретких и угрожених врста код нас, књига о Националним парковима, Мини кључеви за препознавање врста (сисари, птице, гуштери и жабе) и Еко буквар Национални парк Ђердап.

У акцији су се посебно истакала деца из ОШ „Радивој Поповић“, која броји свега 40-торо деце, нацртавши преко 300 честики. Као награду за њихов допринос успеху акције Завод је школи поклонио акваријум са рибицама. Издања Завода за децу и рибице за њихов нов акваријум деци су уручили 25. децембра сарадници Завода:помоћник директора Марио Лукиновић, начелник Милија Булатовић, Ненад Секулић, Растко Ајтић и Наташа Панић. Овом приликом у разоговру са директорком школе др Весном Наранчић и наставим кадром договрене су нове акције подршке Завода програмима едукације о заштити природе деце која похађају ову специјалну школу.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.