Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Прекогранична сарадња

У циљу даљег унапређења сарадње у програмима заштите природе на позив Републичког завода за заштиту културно-историјског наслеђа Републике Српске представници Завода за заштиту природе Србије учествовали су на тематском сатанку 25. децембра у Бања Луци.

Домаћин сатснка био је в.д. директора Завода Слободан Наградић, док је делегацију Завода из Србије предводио директор Александар Драгишић. У раду састанка из Завода за заштиту природе Србије учествовали су и помоћници директора Марија Трикић и Горан Секулић. Потврђујући одраније успостављене добре везе, представници инситуција за заштиту природе у Србији и Републици Српској договорили су нове активности како би сарадња била још успешнија.

У циљу системске реализације предложених поља сарадње договерно је потписивање новог Меморандум о сарадњи, конкретизација заједничких акција у заштити биодиверзитета и наставак рада везан за процедуру проглашења прекограничног Резервата биосфере „Дрина“. У плану је да овај прекогранични резерват на страни Србије обухвати Национални парк „Тару“, Парк природе „Мокру Гору“ и Предео изузетних одлика „Заовине“, а на подручју Републике Српске Национални парк „Дрину“ на територији Сребренице чије је проглашење у току и делове општина Рогатица.

Наставак постигнутих договора очекује се за 60 дана када је заказан следећи радни састанак у Београду.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.