Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Отворен конкурс за професионално усавршавање у заштити природе у оквиру програма naturregio balkans

Natureregio_Balkans програм представља јединствену прилику за младе који су ангажовани у заштити природе и реализацији програма одрживог развоја у Босни и Херцеговини, Хрватској, Македонији, Црној Гори, Србији и Словенији за професионално усавршавање у области међународне сарадње за одрживу заштиту природе.

Нови пројекат "NatuRegio_Balkans" реализује Алфред Топфер Фондација (Alfred Toepfer Foundation F.V.S.) у сарадњи са Алфред Топфер Академијом за заштиту природе (Alfred Toepfer Academy for Nature Conservation – NNA). Пројектом је омогућено усавршавање за 16 младих професионалаца до 40 година.

Програм обуке фокусиран је на области заштите природе и одрживог развоја у међународном контексту са специјалним усмерењем на менаџмент пројектима, интернационалну комуникацију и представљање најбољих примера из праксе. Током трајања пројекта полазници ће развијати мале пројекте у својим земљама које ће подржати међународни тим.

Natureregio_Balkans професионални тренинг обухвата:

- програм обуке у трајњу од четри недеље у Немачкој,

- семинар на тему „Умрежавање и пројекти“ у трајању од 5 дана у једној од земаља из којих кандидати долазе,

- радионицу у трајању од једне недеље у Немачкој.

Путне трошкове, као и трошкове смештаја и исхране укључујући и грантове за развијање пројеката покрива Natureregio_Balkans програм.

Рок за пријаву на конкурс је до 19. фебруара 2014. године. Сви заинересовани више инфорамција о Програму као и позив и формуларе за пријаву могу наћи на адреси www.nturegio.nna.de

Интервју заинтересованих кандидата биће одржан 14. и 15. марта у Заводу за заштиту природе Србије.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.