Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Завршен конкурс за програм професионалног усавршавања у заштити природе - Natureregio_Balkans

Након интервјуа пријављених кандидата 14 и 15. марта у Заводу за заштиту природе Србије у Београду и 11 и 12 марта у Загребу оформљена је група од 16 младих професионалаца у заштити природе за програм усавршавања Natureregio_Balkans који реализује Алфред Топфер Фондација (Alfred Toepfer Foundation F.V.S.) у сарадњи са Алфред Топфер Академијом за заштиту природе (Alfred Toepfer Academy for Nature Conservation – NNA) из Немачке.

За учешће у Програму пријаве је послало 55 кандидата из Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Србије и Словеније, од којих је 24-творо интервјуисано. Будући да се ове године пријавило највише кандидата од када се Програм реализује, представници Акедамије су имали тежак задатак да издвоје 16 полазника.

Полазници Програма поред усавршавања у области међународне сарадње у заштити природе и реализацији програма одрживог развоја имаће прилику да развијају заједничке пројекте, који ће бити имплеметирани након завршетка обуке. Програм обуке се реализује у оквиру тематског семинара у Немачкој (3-31. мај 2014.), семинара о умрежавању и вођењу пројекaта у Словенији (10-17 јул 2014.), затим следи фаза имплементације пројеката (1 август 2014.-31. јануар 2015.) и завршни семинар у Немачкој (21-28. фебруара 2015.).

Представници Завода у програму Natureregio_Balkans су мр Верица Стојановић и Александра Затезало.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.