Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Искључите светло 29. марта на сат времена, поручује WWF

Акција „Сат за нашу планету“ биће и ове године одржана 29. марта у 20:30 часова, када ће на сат времена школе, јавне институције и споменици широм света искључити расвету.

Ова акција коју организује Светски фонд за природу – WWF, укључује појединце, организације, институције и компаније и шаље снажну поруку како је могуће предузети нешто по питању ублажавања климатских промена, наводи се у саопштењу ове организације.

У Србији, централне манифестације у оквиру акције „Сат за нашу планету“ биће одржане у суботу, 29. марта 2014. године од 20:30 часова до 21:30, на Тргу Републике у Београду, Тргу Слободе у Новом Саду и у Нишу на нишком кеју, јавио је организатор.

“Сат за нашу планету је јединствена иницијатива која мотивише, како на индивидуалну, тако и на колективну акцију у коју свако може да се укључи и да свој допринос. Надам се да ће ова акција, која се у нашој земљи организује већ шест година, наставити да инспирише грађане Србије да ће осим што искључе светла, одрживо користити природне ресурсе и укључити се у пројекте заштите природе. Верујем да ћемо ове године путем друштвених мрежа укључити још већи број људи у Србији”, изјавила је Душка Димовић, директор програма WWF-а у Србији.

Иницијатива „Сат за нашу планету“ настала је 2007. године у Сиднеју, а већ 2009. и Србија се прикључила овој манифестацији. Прошле године кампању је подржало преко 2 милијарде људи из 154 земље и преко 7000 градова, док се у Србији прикључило 60 градова и општина, као и бројне школе, компаније и организације цивилног друштва.

Светски фонд за природу – WWF позвао је све грађане да се укључе у акцију и дају свој допринос и то присуствовањем јавним догађајима у градовима широм Србије, али и укључивањем у Фејсбук кампању „Најлепше се ствари увек дешавају у мраку (www.facebook.com/WWFSerbia), где ће уз бројне познате личности моћи да учествују како у књижевном, тако и у фото конкурсу, наводи се у саопштењу WWF.

Информација о акцији је на страници

http://wwf.panda.org/sr/sat_za_nasu_planetu/

Радио и TV спотове можете преузети на страници http://wwf.panda.org/sr/sat_za_nasu_planetu/materijali/

Детаљније информације и занимљивости:

http://wwf.panda.org/serbia

https://www.facebook.com/WWFSerbia

https://twitter.com/WWFinSerbia

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.