Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Aкција заштитимо птице у граду

Подржавајући реализацију акције „Заштитимо птице у граду“, коју већ 26 годину организује Пионирски град, Завод је одржао тематско предавање за ученике београдских школа, помого у умножавању приручника за припрему учесника у Еко квизу о птицама у Београду и за победнике обезбедио вредне награде.

Акција у којој учествује преко 20 београдских школа и 200 ученика организује се у циљу усмеравања ученика ка бољем познавању природе и процеса у њој. Поред едукативног дела акција коју испред Пионирског град води Едуард Нојман, садржи и такмичења: ликовни конкурс, избор најбоље кућице за птице и квиз знања о птицама

Као део припреме ученика за Квиз о птицама града, орнитолог Завода Милош Радаковић 03. априла у Пионирском граду у Кошутњаку представио је карактеристике, специфичне проблеме и мере заштите четри врсте птица које живе у Београду: црна црвенрепка, чавка, бргљез и мала бела чапља.Током трајања акције ученици имају прилику да упознају укупно 30 врста птица које живе на широј територији града Београда.

Колико су о птицама као нашим суграђанима научили ученици ће имати прилику да покажу на Квизу знања. За најбоље пласиране у Квизу, Завод је за наградни фонд обезбедио публикације: Национални паркови Србији, Сет пузли о ретким и угроженим врстама са ликовима белоглавог супа, панчићевог скакавца и риса и ДВД филм Птица и човек, док ће школе које представљају добти постере: Рибе Србије, Дрвенасте врсте Србије, Егзоте Србије и Дневни лептири Србије.

Из Завода су у реализацији сусрета са децом 03. априла у Пионирском граду учествовали и андрагог Наташа Панић и волонтер Сара Рачић, биолог.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.