Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Миљаковачка шума домаћин првенства министарства одбране и другог кола лиге Београда у орјентирингу

У циљу промоције спорта, здравог начина живота и посебно развијања љубави према природи и понашања које је у скаду са њеним очувањем код свих узрасних категорија, Завод је обезбедио промотивни материјал за учеснике и награде за победнике такмичења у орјентирингу , које је одржано 06. априла у београдском заштићеном природном добру Миљаковачка шума.

Такмичење је одржано у организацији Орјентиринг савеза Београда, Војне академије и Планинарско-оријентационог клуба „Обилић“. Старт и циљ такмичења налазио се уз гранични простор шуме. Своје способности у орјентацији проверило је око 200 такмичара свих узрасних категорија из целе Србије, као и припадници Министарства одбране.

Победници Првенства Министарства одбране и Другог кола лиге Београда у орјентирингу уз медаље и дипломе као нагаду добили су издања Завода монографије Природна добра Србије и Светски значајна станишта птица у Србији. Такмичари који су постигли добре резултате, али нису освојили медаље, за своје залагање и труд добили су публикацију Национални паркови Србије и постере Дрвенасте врсте Србије и Егзоте Србије.

Организацијом такмичења у орјентирингу обележен је и Дан спорта у циљу промовисања како спортског духа тако и значаја и важности очувања природе и благодети које има за здраву животну средину.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.