Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Наставак акција ревитализације Аде Хује у Београду

У циљу наставка пројекта ревитализације екосистема Аде Хује у Београду НВО „Супернатурал“ организовала је 05. априла акцију уређења и радионице којима је отврена сезона еко образовних прогрма у Супернатуралпарку, који је настао уз подршку компаније Теленор. Сезону активности у Супернатуралпарку и ревитализацији Аде у 2014. години отворио је генерални директор Теленора господин Уве Фредхајм, док су идеју о даљем формирању овог јединственог парка у Граду подржале својим присуством и личности из света музике Леонтина и Ана Кокић.

Главни носиоци програма била су деца која су заједно са својим родитељима садила биљаке у лавиринту Супернатуралпарка. Лавиринт садржи 2 000 садница Lingustruma, полузимзеленог жбуна, стазе за кретање, клупе и скулптуру Викотра Киша, на простору пречника 26 метара. Подељени у плави, зелени и љубичасти тим, поред доприноса у формирању првог лавиринта у Београду, деца су имала прилику да у бројним радионицама уче о лековитом биљу и рециклажи кроз практичне активности, песму и игру.

Завод за заштиту природе Србије подржао је целокупну акцију учествовањем непосредно у садњи и едукативном делу програма. Подршку даљим настојањима у ревитализацији екоситема Аде Хује, овим поводом су изразили представници Завода, помоћници директора др Марио Лукиновић и Горан Секулић, док је у оквиру радионице о лековитом биљу мр Слађана Шкобић објашњавала како се сакупљају саде и штите лековите врсте биљака.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.