Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

У Нишу Дан заштите природе обележен са у ОШ „Коле Рашић“

Поводом обележавања 11. априла, Дана заштите природе, Основна школа „Коле Рашић“ из Ниша организовала је тог дана низ активности и манифестација како би својим ученицима указала на значај заштите природе, у које се укључио и Завод за заштиту природе Србије.

У оквиру активности које су организоване тим поводом, стручни сарадник Завода Драгана Недељковић упознала је учеснике акције са заштићеним подручјима и врстама које обитавају у околини града Ниша. Ученици 8. разреда и њихови професори биологије и географије су овом приликом сазнали пуно занимљивих података о Парку природе „Сићевачка клисура“, Специјалном резервату природе „Јелашничка клисура“, Споменику природе „Церјанска пећина“, Парк шуми „Каменички вис“, као и о природним добрима у поступку заштите, Споменику природе „Лалиначка слатина“ и Специјалном резервату природе „Сува планина“.

Током презентације представљени су биљни и животињски свет и друге природне карактеристике због којих су ова подручја под заштитом. Ученици су током предавања имали прилику да се упознају са строго заштићеним и заштићеним дивљим врстама биљака и животиња које се могу видети у самом граду и у околини Ниша.

Директор школе се захвалио Заводу на учешћу у заједничкој манифестацији и доприносу Завода да се младима укаже на значај заштите националне природне баштине.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.