Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Деца Косова гости Завода за заштиту природе Србије

Ученици Средње техничке школе из општине Србица, са Косова и Метохије, боравили су у Националном парку Тара, у Тара центру Завода за заштиту природе Србије. За време њиховог боравка у оквиру програма „Школа у природи“ уприличене су различите активности образовног карактера, где су се ђаци који су се иначе определили за смер заштите животне средине, упознали са природним лепотама Парка, али и различитим методама које се предузимају у њиховој заштити.

За време њиховог боравка у центру Завода на Тари, посетили су их директор Завода Александар Драгишић и министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин.

Директор Драгишић исказао је своје задовољство што Завод има прилику да укаже гостопримство таквим гостима као што су ученици са Косова и Метохије, и изразио очекивање да ће што више таквих гостију са Косова и Метохије бити и убудуће.

"Тара је прави крај где деца могу да о томе највише да науче. Драго ми је што и на Косову и Метохији постоји свест о заштити природе и животне средине код младих и надам се да ћемо преко Канцеларије за Косово и Метохију имати прилику да угостимо још деце са тих простора", рекао је директор Завода за заштиту природе Србије Александар Драгишић.

У име ученика, ученица Александра Томашевић захвалила се на указаној прилици, а још речити био је филм који су израдили о свом боравку на Тари.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.