Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Помоћи поплављеној Србији

Природна катастрофа која је задесила Србију и регион, пробудила је солидарност и хуманост, и бројни грађани и установе су се укључили у борбу против поплаве и њених последица. Одмах по проглашењу ванредне ситуације, Завод за заштиту природе Србије ставио је своје материјалне, људске и стручне ресурсе на располагање за помоћ пострадалом становништву. Директор Завода Александар Драгишић са својим најближим сарадницима одмах се упутио у критична подручја – Барич, Шабац и Сремску Митровицу. Формиран је тим запослених Завода који је тренутно ангажован на местима која су највише под претњом надолазеће воде.

Прикупљањем хуманитарне помоћи колектив Завода укључио се у општу акцију ублажавања последица ове незапамћене природне стихије. Поред различитих материјалних средстава, на апел да се помогне и најмлађим у овим тешким тренуцима, Завод се одазвао издвајањем својих издања намењених едукацији деце кроз игру, и у оквиру хуманитерне помоћи доделио слагалице и бојанке на тему заштите природе.

Докле год буде за то постојала потреба, Завод ће свим својим ресурсима бити на располавању за помоћ свима који су погођени овом природном катастрофом.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.