Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

O заштити природе са студентима пејсажне архитектуре

Завод за заштиту природе Србије 28. маја посетили су студенти IV године пејсажне архитектуре Шумарског факултета у Београду као део програма стручне праксе.

У циљу представљања система заштите природе код нас, студентима је Наташа Панић, андрагогог, представила рад Завода кроз основне групе послова, организацију рада, модел сарадње са ресорним инститцујама и организацијама у земљи и иностранству. Док су обиласком изложбене поставке имали прилику да сазнају о активностима заштите природних добара, биодиверзитета и геодиверзитета. Место и значај професије пејажне архитетуре кроз разговор са студентима објаснила је Мила Ристић, песажни архитекта, говрећи о пракси и ангажовању у заштити. Посебно интересовање студенти су показали за послове заштите парковских целина и биотопа у урбаним просторима, као и активности на решавању проблема инвазивних врста.

Овом приликом, студентима је представљен и библотечки фонд Завода. Шта све садржи библиотека и како могу користити публикације за израду семинарских и истраживачких радова студентима је објаснио библиотекар Владимир Смиљанић.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.