Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Kамп у природи за децу из дневног боравка основне и средње школе „Милан Петровић“, Нови Сад

У организацији Завода одржан је камп у природи у Националном парку „Тара“ за кориснике дневног боравка Основне и средње школе за децу са посебним потребама „Милан Петровић“ из Новог Сада. Камп је одржан у истраживачко-образовном пункту Завода „Тара Центар”, у периоду од 26. маја до 02. јуна 2014. године

Током боравка на Тари деца су имала прилику да упознају природне карактеристике и вредности Националног парка на локалитетима Калуђреске баре и Митроaвц. У сарадњи са ЈП НП „Тара“ деца су посетила Информациони центар парка, када су са водичем погледали изложбену поставку, филм о Тари и обишли резерват природе Црвени поток, једино станиште панчићеве оморике на тересету.

У оквиру дневног боравка ученици школе учествују у разноврсним радионицима и израђују веома креативне и квалитетне предмете као што су украсне свеће, тканине, торбе, мараме и сл. Неке од својих радова показали су представницима Парка који су изразили заинтересованост да поједине предмете као што је на пример свећа у облику сове изложе у Инфо центру парка као сувенире.

Реализацију кампа поред Завода и ЈП „НП Тара“ подржали су ВУ „Тара“ и фирма „Carnex”.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.