Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Ученици Немачке школе у посети Заводу

Завод је у понедељак, 23. јуна, био домаћин ученицима Немачке школе у Београду, предвођених наставницима на челу са г-ђом Светланом Пантелић. У оквиру пројекта заштите животне средине, Немачка школа је препознала тему заштите природе и улогу Завода за заштиту природе Србије као значајним, које би требало приближити ђацима Школе.

У обиласку изложбене поставке Завода, тридесетак ученика петог и шестог разреда Немачке школе упознало се са системом заштите природе Србије, са карактеристикама и природним вредностима наших националних паркова као заштићених подручја од националног значаја, затим о врстама које обитавају у Србији и очувању њихове разноврности, геонаслеђу Србије, и проблемима одрживог коришћења природних богатстава у Србији. Након обиласка поставке, ђаци су, подељени у екипе, склапали пузле на тему заштићених врста које су у издању Завода. Кроз игру и дружење, уведени су у дивљи свет природе Србије, а више су сазнали и о активним мерама заштите и понашању у заштићеним подручјима.

Уз захвалност Немачкој школи што је показала заинтересованост за рад Завода, и ова посета је доказала да је природа један од успешних мостова успостављања сарадње, међусобног приближавања нација и култура.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.