Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

WWF позива на пут Караваном за живи Дунав

Светски фонд да заштиту природе - WWF упутио је позив грађанима да се придруже Каравану који наредних дана путује дуж Дунава. У оквиру каравана, WWF изводи регионалну интерактивну изложбу, а читав програм је у циљу јачања свести о значају воде као природног ресурса, водених екосистема и неопходности заштите и обнове влажних подручја.

WWF саопштава, да, поводом активности у оквиру овогодишњег Дана Дунава, Караван за живи Дунав обилази неколико градова у Србији:

Ниш, 27. јун - Плато код Калче, од 10 до 19h

Београд 28. и 29. јун - Ада Циганлија, код ресторана Језеро, од 10 до 19h

Нови Сад 1. јул - Штранд, од 10 до 19h

Сомбор 3. јул - Трг Светог Ђорђа, од 10 до 19h

Како наводи, комплетна поставка Каравана за живи Дунав обухвата камп кућицу са шатором димензија 3x6 метара, друштвену игру природне величине у којој сами посетиоци имају улогу фигура, коцка-пузле са 6 мотива, картолину за фотографисање, пет костима карактеристичних врста за Дунав, бојанке за децу, модел који демонстрира како се вода филтрира у природи, лавиринт у ком модел рибе из прљаве воде треба спровести у чисту воду, постере, беџеве, налепнице. Камп кућица има соларни панел који струјом снабдева све уређаје у њој као и монитор на којем се емитују кратки спотови или фотографије карактеристичних врста за Дунавски слив.

Информацију можете прочитати на Интернет страни WWF:

http://wwf.panda.org/sr/?224332/WWF-te-poziva-na-Karavan-za-zivi-Dunav

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.