Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Oдабрани победници фото конкурса Вики воли земљу

У циљу промоције природне баштине Србије и прикупљања фотографија заштићених природних добара, уз стручну подршку Завода, Викимедиа Србија организовала је фото конкурс „Вики воли Земљу“ (Wiki Loves Earth – WLE) у периоду од 15. јуна до 15. јула 2014. године.

На конкурсу, по пропозицијама су оцењиване само фотографије које приказују део или цело заштићено подручје. Да би учесници знали са којих подручја да шаљу фотографије на конкурс, списак заштићених природних добара са описом локација, је био доступан на сајту Викимедие.

У такмичењу је учествовало 40 учесника, који су послали близу 900 фотографија. Након два круга жирирања стручни жири из Завода за заштиту природе Србије, у саставу Горан Секулић, Милорад Кличковић и Дејан Вукићевић, одабрао је 15 фотографија, од којих су три победничке.

Проглашење победника биће одржано на отварању изложбе фотографија, 02. августа 2014. године у Београду (галерија New Moment, Хиландарска, од 14 до 18 часова).

Све фотографије се могу видети и преузети у “Vikimedijinoj” мултимедијалној остави (Wikimedia Commons) и доступни су под “Creative Commons” лиценцом.


Прва наградаДруга наградаТрећа наградаПохвалаПохвала


© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.