Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Позив на објављивање стручних и научних текстова у часопису „Заштита природе“

Поводом припреме новог броја 64/2, уредништво часописа „Заштита природе“ позива све који се у некој сфери свог стручног и научног ангажовања баве заштитом природе, да објаве своје оригиналне стручне и научне радове у једином часопису ове тематике у Србији.

Главни уредник др Душан Мијовић наглашава:

„Часопис Завода за заштиту природе Србије – „Заштита природе“, од 1950. године у континуитету излази, и једини је часопис посвећен природним вредностима и њиховом очувању у Србији. У часопису су сарађивали, или били у Редакционом одбору, најеминентнији природњаци као што су Синиша Станковић, Сима Грозданић, Милорад Јанковић, Ивица Радовић, Владимир Петковић, Никола Пантић и други, који су, не само својим реномеом, већ и чланцима оставили записе који представљају историјски развој заштите природе у нас.

У савременом друштву и променама које време доноси, писање у часопису постаје помало архаичан облик изражавања. Па ипак, готово да нема земље у Европи која нема часопис или годишњак који је посвећен заштити природе и препознатљив по чланцима који приказују новине у овој делатности.

Часопис „Заштита природе“ налази се у систему националних и стручних часописа и сви објављени радови добијају бодове према националном рефералном систему. Сви радови подлежу рецензији на основу које се објављују у часопису. О пропозицијама припреме рада можете се упознати у посебном одељку Сајта Завода.

Имајући наведено у виду, позивамо природњаке заинтересоване да допринесу популарности часописа „Заштита природе“ и дају свој допринос како би се континуитет одржао“, поручује Мијовић.

Упутство за ауторе можете презети ОВДЕ

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.