Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Жири доделио три награде и три похвале за фотографије приспеле на Фото конкурс Завода у августу месецу

На основу избора најбољих фотографија приспелих у августу месецу, могло би се констатовати да на Фото конкурс Завода из месеца у месец пристижу све квалитетнији радови, и да привлачи све више учесника, не само професионалних фотографа, већ и аматера, заљубљеника у природу, закључио је Дејан Вукићевић, иницијатор и организатор фото-конкурса Завода након осмог жирирања обављеног 10. септембра 2014.

Жири у саставу:

- Милан Живковић, главни и одговорни уредник фотографског часописа Рефото;

- Бранислав Бркић, председник Фото савеза Србије;

- Мирослав Предојевић, председник уметничког савета Фото савеза Србије, сви из МФ ФСС, утврдили су да је на изложбу приспело 239 фотографија од 36 аутора. Примљено је 89 фотографија које ће бити постављене на сајт Завода за заштиту природе Србије, као и на друштвене мреже где их посетиоци могу разгледати и гласати за неку од фотографија.

У оквиру фотографија пристиглих у августу месецу на стални Фото конкурс „Природа Србије“ чији је иницијатор Завод за заштиту природе Србије, а под патронатом је Фото савеза Србије, одабране су и 52 фотографије које ће бити жириране за годишње награде и изложбу.

А додељене су и и следеће награде

1. награду добила је фотографија “Комарци”, аутор Драган Симић из Београда;

2. награду добила је фотографија “Спајића језера”, аутор Небојша Перовић из Београда;

3. награду добила је фотографија “Птица”, аутор Небојша Чупић из Београда;

Похвале су добиле фотографије:

- фотографија “Лептир на печурци”, аутор Милан Дуњић из Лучана;

- фотографија „У цвету”, аутор Весна Мијаиловић из Пожеге;

- фотографија “На путу”, аутор Золтан Бисак из Иванова.

Жирију је, због квалитета пристиглих фотографија, све теже да изврши одабир најбољих, па су зато овог пута додељене три похвале за фотографију о природи. С обзиром да је Фото конкурс Завода једини фото конкурс где су фотографије на жирирању само број без имена аутора и технике са којом је начињена, па тиме сви добијају подједнаке шансе, дешава се да прву награду добије управо фотографија снимљена мобилним телефоном, истиче Дејан Вукићевић из Завода. Уједно је у име организатора позвао да се пријемне формуларе пропозиција који се могу наћи на интернет страни Завода преузму и даље пошаљу сви заинтересовани за учешће у фото конкурсу.

http://www.zzps.rs/novo/index.php?jezik=&strana=foto_konkurs

https://www.facebook.com/groups/fotokonkurs.zzps/

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.