Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Кроз игру о природи на Београдском фестивалу цвећа

Завод за заштиту природе Србије већ традиционално је учествовао у манифестацији Београдски фестивал цвећа, који је одржан од 20. до 22. септембра у београдском парку Мањеж, пети пут по реду.

Завод је у оквиру својих радионица под заједничким називом „„Играм се и дружим са природом“, привукао најмлађе посетиоце Фестивала, који су се са задовољством укључили у активности осмишљене како би се кроз игру и забаву ближе упознали са животом и заштитом угрожених врста Србије. Белоглави суп, шарка, велики тетреб, панчићев скакавац... представили су се на Фестивалу и у име угрожених и ретких врста указали на значај очувања природе. Као и претходних година, већи број деце са радозналошћу и задовољством се одазвао на позив Завода да у игри науче нешто о природи, да би је чували.

У оквиру програма, Завод је реализовао радионицу „Играм се и дружим са дивљим животињама“ за децу најмлађег узраста, радионицу „Ко је виши“ за млађу децу, и радионицу за децу школског узраста „Ко више о природи зна, даље стигне“. Као и сваке године, Завод је учесницима радионица поделио награде у свиду својих издања образовног карактера.

Организација Београдски фестивал цвећа и ове године је привукла бројне посетиоце у парк Мањеж са својом мултимедијалном манифестацијом, како би наставила са својом мисијом „иницирања обнове, заштите и вредновања зелене инфраструктуре Београда као важног дела наше свакодневнице“.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.