Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Завод у акцији Eвропски дан без аутомобила

На позив градске општине Савски Венац, Завод за заштиту природе Србије учествовао је 22. септембра у акцију обележавања Европског дана без аутомобила.

Овом приликом Завод је за предшколце из ПУ „Света Петка“ из Београда реализовао едукативну играоницу о заштити природе и угроженим врстама. У овим играма деца су, решавајући задатке у простору и пратећи правила игре Не љути се човече, учила о ретким и угроженим врстама у Србији и потреби заштите природе од загађивача, међу којима је и дим из аутомобила. Док је, са друге стране, општина деци омогућила да се провозају у кочији, друже са коњима и учествују у драмским радионицама.

У делу програма за средњошколце, како би им скренули пажњу на значај зелених површина за здрав и безбедан живот у граду, Завод је учесницима акције поклонио постер Егзоте Србије, на коме су представљене врсте дрвећа, које се због своје декоративности често сусрећу у градским парковима и другим уређеним зеленим површинама.

Активности Завода у оквиру обележавања Европског дана без аутомобила реализовали су стручни сарадници: Наташа Панић, Маја Радосављевић, Бојана Ракочевић и Дејана Лукић.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.