Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Састанак европских агенција и Завода за заштиту природе

15. пленарни састанака чланица мреже ENCA, која окупља европске агенције и заводе за заштиту природе, одржава се у енглеском граду Питербороу, у периоду од 28. до 30. септембра. Овом приликом руководиоци референтних европских институција разговараће о планирању и управљању пределима у функцији заштите природе и добробити људи. У раду састанка Србију представља Александар Драгишић, директор Завода за заштиту природе.

На 15. пленарном састанку биће разматране теме: заштита предела и екосистемски приступ у контексту повезивања са законодавним инструментима Европске Уније и коришћење агро-еколошких шема за постизање добробити за природу и људе у управљању пределима. На основу усвојених закључака учесници ће донети заједничку изјаву о препорукама за даље поступања на овом плану.

Домаћин 15. пленарног ENCA састанка је организација Nature England, док ће следећи састанак бити одржан на пролеће 2015. у Београду.

ENCA је европска мрежа која окупља руководиоце државних агенција и завода за заштиту природе, у циљу јачања размене информација и партнерства ових институција, како би се идентификовали будући изазови и дале препоруке за деловање у заштити природе и предела. Тим поводом ENCA омогућава доступност научних сазнања и искустава о њиховим применама у пракси и спровођењу административних и законодавних мера у области биодиверзитета и екосистемских услуга. Званичне изјаве чланицa ENCA служе као инструмент за комуникацију са заинтересованом и широм јавношћу.

Више информација о активностима мреже ENCA можете наћи на web адреси www.encanet.eu

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.