Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Следећи састанак ENCA у Заводу за заштиту природе Србије

15. Пленарни састанака чланица мреже ENCA, која окупља европске агенције и заводе за заштиту природе, одржан је у енглеском граду Питербороу, у периоду од 28. до 30 септембра. Овом приликом руководиоци референтних европских институција разговарали су о планирању и управљању предела у функцији заштите природе и добробити људи. У раду састанка Србију је представљао Александар Драгишић, директор Завода за заштиту природе.

Теме 15. Пленарног састанка су биле: заштита предела и екосистемски приступ у контексту повезивања са закондавним инструментима Европске Уније и коришћењe агри-еколошких шема за постизање добробити за природу и људе у управљању пределима.

Домаћин 15 пленараног ENCA састанка била је организација Nature England, док ће следећи састанак бити одржан на пролеће 2015. у Београду у просторијама Завода за заштиту природе Србије.

О закљућцима састанка информације су доступне на

овом линку.

ENCA - је Европска мрежа која окупља руководиоце државних агенција и завода за заштиту природе у циљу јачања размене информација и партнерства ових институција, како би се идентификовали будући изазови и дале препоруке за деловање у заштити природе и предела. Тим поводом ENCA омогућава доступност научних сазнања и искустава о њиховим применама у пракси и спровођењу административних и закондавних мера у области биодиверзитета и екосистемских услуга.

Више информација о активностима мреже ENCA можете наћи на web адреси www.encanet.eu

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.