Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Трећа међународна конференција „Паркови Динарског лука“

У Националном парку „Бриони“, од 7. до 9. октобра одржава се трећа међународна конференција Паркови Динарског лука у организацији Светског фонда за природу - WWF, посвећена одрживом туризму и његовој примени у заштићеним подручјима. Ова главна тема окупља преко 150 представника заштићених подручја из мреже „Паркова Динарског лука“, који ће током три дана конференције имати прилике за разматрање потенцијала и изазова одрживог туризма у контексту заштите природе, као и за размену искустава и међусобно повезивање. Као посебна тема на конференцији је и успостављање асоцијације Паркови Динариди, чије оснивање је договорено на претходној конференцији одржаној у Будви, Црна Гора.

Иницијатива Паркови Динарског лука односи се на простор који укључује заштићена подручја изузетних природних вредност, високе биолошке разноврсности и очуваних ресурса. У Србији, у ову иницијативу укључени су национални паркови Фрушка гора“, „Ђердап“, „Тара“ и „Копаоник“, и заштићена подручја „Стара планина“, „Голија“, „Власина“, „Шарган – Мокра Гора“, „Сићевачка клисура“, „Овчарско-кабларска клисура“, „Увац“, „Горње Подунавље“, „Стари Бегеј - Царска бара“, „Засавица“ и „Ђавоља варош“.

У раду конференције учествују, у име Завода, директор Александар Драгишић, помоћник директора Горан Секулић и стручни сарадник Миливоје Крвавац.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.