Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Признање Заводу за успешан промотиван наступ на сајму Екофер

Свечаним уручењем признања учесницима међународних сајмова Енергетике и Заштите животне средине и природних ресурса 16. октобра 2014. на београдском сајму, обележен је последњи дан одржавања ове две значајне сајамске манифестације. Од 150 излагача колико је учествовало, једном броју излагача Београдски сајам је доделио захвалнице за успешан промотивни наступ, међу којима и Заводу за заштиту природе Србије. Министарству пољопривреде и заштите животне средине, Министарству рударства и енергетике и Привредној комори Србије додељене су захвалнице за покровитељство и дугогодишњу сарадњу. Захвалницу је у име Завода примио помоћник директора др Марио Лукиновић.

Један од доприноса и овогодишњег сајма Екофер је јачање заштите природе кроз повезивање и сарадњу, што је потврдила посета и сусрет државног секретара Стане Божовић, и других представника надлежног министарства са директором Александром Драгишићем на излагачком простору Завода.

Штанд Завода је обишао велики број посетилаца, а нарочито је запажено веће присуство младих људи, ученика и студената. За њих је ово била корисна прилика да се упознају са Заводом и његовом делатношћу, а пре свега, са системом заштите природе у Србији, али и да дођу до штампаних издања као што су постери Завода. Презентација о заштити биодиверзитета и најновијем постеру Завода „Змије Србије“ која је одржана 14. октобра у оквиру пратећег програма сајма Екофер, била је такође пажљиво пропраћена. Мр Растко Ајтић је говорио о биодиверзитету у светским и националним оквирима, и указао на факторе који прете биолошкој разноврсности, као и на и последице његовог нестајања. Објаснио је начин припреме постера о змијама и целокупан ток припреме цртежа змија на постеру чији је аутор. Постер представља свих десет врста змија колико обитава у Србији, а отровнице су заступљене на постеру са више цртежа у различитим варијететима боја, како би се људи што боље упутили у њихов изглед и научили да их препознају у природи.

На сајму Екофер, као и сваке године, представљањем својих најновијих издања, Завод је најавио своје учешће на предстојећем сајму књига у Београду.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.