Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

O заштити и развоју специјалног резервата природе Jерма на Greenfestu

Завод за заштиту природе Србије и Општина Димитровград у оквиру 5. Међународног фестивала зелене културе организују у четвртак 30. октобра са почетком у 14 часова у Дому омладине у Београду, промоцију под слоганом „Прошлост, садашњост и будућност Јерме“.

У оквиру програма промоције биће одржана панел дискусија на тему „Природа и развој (стварност или жеља): Пример добре праксе: концепт заштите Специјалног резервата природе Јерма“. О теми ће говорити: Александар Драгишић, директор Завода за заштиту природе Србије, Небојша Иванов, председник општине Димитровград, Станислава Асенова Алексиева, председник општине Трн из Бугарске и Братислав Грубач, стручни сарадник Завода, координатор израде студије заштите Јерме.

На панел презентацији разговараће се како ставити заштићена природна добра у центар развојних политика и могућностима које заштићена природна добра могу да пруже за развој локалних заједница.

Овим поводом биће отоврена и изложбена поставка архивских фотографија „Јерма у прошлом веку“. Изложбу ће представити аутор Слободан Цветков и Станислава Георгиева, директор Архива Перник (Бугарска).

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.