Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Стручњак Завода Миливоје Крвавац добитник IUCN награда за најбоље фотографије природе

Фотографије природе стручњака Завода за заштиту природе Србије Миливоја Крвавца проглашене су за најбоље у више категорија на другом IUCN Red List of Ecosystems фотоконкурсу.

За учешће у фото конкурсу, у периоду од од 25 јула до 5. октобра, је пристигло преко 200 професионалних фотографија на којима су приказани екосистеми из свих делова планете, за обе такмичарске категорије „Дивља лепота“ (Wild Beauty) и „Свет који се мења“ (The Changing World). Све фотографије су објављене на фејсбук страници IUCN Red List of Ecosystems’, како би посетиоци ове странице, у периоду трајања конкурса, имали прилику да гласају за најбољу фотографију по њиховом избору. На основу броја гласова као и на основу гласања стручног жирија IUCN-a, проглашени су победници прве рунде такмичења.

Укупно је награђено 40 фотографија за сваки од региона света (Африка, Америка, Антартик, Азија, Европа и Океанија) у обе категорије (Wild Beauty и The Changing World).

Миливоје Крвавац добитник је првих награда у категорији „Дивља лепота“ (Wild Beauty) за регион Африке са фотографијом под називом „Still safe” из Националног парка East Tsavo (Кенија) и регион Азије за који је победила његова фотографија “Misty morning”, из области Suriyakanda (Шри Ланка). Док је фотографија “Tea plantations”, из Резервата Morningside (Шри Ланка) освојила друго место у категорији „Свет који се мења“ (The Changing World) за регион Азије.

Радови ће бити изложени на годишњем светском конгресу IUCN World Parks, који се одржава у периоду од 12. до 19. новембра у Сиднеју у Аустралији.

Преглед свих награђених радова у обе категорије по регионима можете погледати ОВДЕ

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.