Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Oко 500 деце учествовало у образовним програмима Завода

У току јесењих месеци у образовним програмима Завода учествовало је преко 500 деце из предшколских установа и нижих разреда основних школа. Програми су реализовани у оквиру еколошких фестивала, у школама и просторијама Завода.

Како можемо сачувати ретке врсте биљака и животиња у Србији, могли су учити београдски предшколци, 29. октобра у Дому омладине, када је Завода у оквиру Greenfest-а, реализовао тематксе радионице и играонице. Програм за предшколце водили су сарадници Завода мр Верица Стојановић и Наташа Панић.

Док су на позив представника ОШ „Свети Сава“ из Младеновца, 13. новембра стручњаци Завода одржали пет часова из предмета Чувари природе, за ученике од другог до четвртог разреда. Како се истражују и штите станишта и врсте деци су представили на примеру инсеката ентомолог Александра Затезало и на примеру гмизаваца херпетолог мр Растко Ајтић.

Сутрадан, 14. новембра у посету Заводу дошли су ученици IV разреда ОШ „Јован Стерија Поповић“, како би учили о национални парковима, теми коју изучавају у предмету Свет око нас. У том циљу ученици су уз стручне водиче обишли изложбену поставку „Заштита природе“, у оквиру које су представљени наши национални паркови и погледали филм о акцији заштите орла крсташа у Националном парку „Фрушка гора“, његовом једином станишту у Србији.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.