Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Следећи Светски конгрес биодиверзитета у Србији у организацији Global Scientific Research Foundation и Завода

На Светском конгресу биодиверзитета, одржаном од 24. до 27. новембра у Коломбу, Шри Ланка, презентовано је више стотина научних радова у десет различитих сесија.

Сесија „Bussines and Biodiversity“ (Бизнис и биодиверзитет) изазвала је највише пажње и полемике међу научним круговима и глобално познатим компанијама, које имају везе са биодиверзитетом, као и сесије „Biotechnology and Genetic Resources“ (Биотехнологија и генетски ресурси), „Bioinvasion and Bioenvironment; Impact of Climate Change and Biodiversity“ (Био-инвазија и био-средина, утицај климатских промена и биодиверзитет) i „Beekeeping for Sustainable Development“ (Пчеларство и одрживи развој).

Један од главних резултата учествовања представника Завода за заштиту природе Србије, директора Александра Драгишића и стручног сарадника Миливоја Крвавца, који су представили капацитете наше земље, потенцијал и изузетан биодиверзитет, јесте једногласан избор Србије за домаћина Светског Конгреса Биодиверзитета 2015. године. Конгрес ће бити одржан у организацији Global Scientific Research Foundation и Завода за заштиту природе Србије. Улогу домаћина овог престижног догађаја 2016. године преузеће Абу Даби, Уједињени Арапски Емирати.

Током последњег дана конгреса одржана је свечана вечера, којом је обележено затварање конгреса, када су додељена специјална признања за радове („Best Senior Scientific Award“). Добитник овог специјалног признања научног комитета конгреса је и Миливоје Крвавац, стручни сарадник Завода, за излагање рада„Examples of Illegal Trade in Wildlife“.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.