Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Подршка Завода програмима едукације школа и НВО

У циљу подршке организацији другог Сајма науке у ОШ „Војвода Степа“ у Београду, Завод је учествовао 27. новембра у реализацији програмске целине за област екологија. Овом приликом ученици су представили своје тематске постер презентације, идејне пројекте и моделе везане за еколошке појаве као што су: климатске појаве, енергетска ефикасност и заштићене врсте, гостима из стручних институција и организација и родитељима који су у великом броју дошли да подрже пројекте своје деце. Са ученицима на тему заштите природе и врста разговарала је Слађана Шкобић, стручни сарадник Завода. Поред представника Завода подршку Сајму науке, својим учешћем, дали су и представници Биолошког факултета у Београду и Астрономског друштва „Руђер Бошковић“.

Док су малишани од три до седам година који су у организацији Удружења „Волим природу“ посетили Завод 29. новембра, имали прилику да упознају свет ретких и угрожених врста које живе у нашој земљи. Децу су стручњаци Завода мр Растко Ајтић и Наташа Панић провели кроз изложбену поставку „Заштита природе Србије“одговарајући на бројна питања о животињама и биљкама које су приказане на изложби. Своје утиске о посети Заводу деца су исказала док су решавала задатке у играоници о природи.

Завод су, како би научили које све делатности захтева рад у заштити природе, посетили ученици крушевачке Гимназије , 01. децембра, у организацији Крушевачког еколошког центра. Ученицима је рад Завода представила Берислава Илић, шеф одсека за одрживо коришћење ресурса, док је на тему заштићена подручја у околини Крушевца говорио др Срђан Белиј.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.