Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Награђене фотографије за месец новембар у оквиру сталног фото конкурса Завода за заштиту природе Србије

У оквиру сталног фотоконкурса „Природа Србије“ који реализује Завод за заштиту природе Србије у сарадњи са Фото савезом Србије извршено је 05. децембра 2014. жирирање приспелих фотографија за месец новембар .

Стручни жири у саставу:

-Милан Живковић , МФ ФСС дугогодишњи фотограф Природњачког музеја а сада главни и одговорни уредник фотографског часописа Рефото

-Бранислав Бркић, МФ ФСС председник Фото савеза Србије

-Мирослав Предојевић, МФ ФСС председник уметничког савета Фото савеза Србије

утврдио је да је на изложбу приспело 258 фотографија од 35 аутора .Примљено је 79 фотографија које ће бити постављене на сајт Завода за заштиту приуроде као и на друштвене мреже где их посетиоци могу разгледати и гласати за неку од фотографија и одабрано 39 фотографијa које ће бити жириране за годишње награде.

Према пропозицијама Конкурса, сваки месец се додељују награде за прве три фотографије које је жири оценио као најбоље, а за новембар месец су додељене и три похвале.

За месец новембар награђене су следеће фотографије:

- прву награду добила је фотографија “Породица”, аутора Оље Симовић из Рашке

- другу награду добила је фотографија “Гладни смо”, аутора Ивана Панчића из Зрењанина

- трећу награду добила је фотографија “Џогирање”, аутора Зорана Милутиновића из Београда

- похвалу је добила фотографија “Маслачак на ветру” , аутора Андреа Пантелић из Краљева

- похвалу је добила фотографија “Neighbours” , аутора Виолете Милутиновић из Београда

- похвалу је добила и фотографија “ Усидрени”, аутора Золтан Бисака из Иванова

Током 2014. године на фотоконкурс су пристизале фотографије из свих делова Србије које на врло живописан начин приказју лепоту и богатство природне баштине наше земље. Велики број ових фотографија снимљен ја на тешко доступним локацијама и самим тим представљају значајно средство да се најширој јавности предстви лепота и јединственост природе Србије. Стога, користимо ову прилику да се захвалимо свим ауторима који учествују у овој акцији, као и свима који су послали писма подршке и захвалности за организацију фотоконкурса.

Стални фотоконкурс Природа Србије за 2014. годину отоврен је до 28. децембра. Од приспелих фотографија стручни жири ће одабрати награђене фотографије за месец децембар и изабрати фотографије које ће конкурисати за годишње нагреде. Најбоље фотографије у 2014. години биће представљене на изложби која ће гостовати у више градова у Србији. Ућешћем на фотоконкурсу који је отворен и за фото аматере и професионалце помоћите нам у акцији да лепоте свих крајева Србије приближимо широком кругу јавности.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.