Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Зелене заставе за еко школе

У организацији Амбасадора одрживог развоја и животне средине школама у Србији, које су у претходној школској години испуниле услове за стицање статуса међународне Еко-школе, 12. децембра су додељене зелене заставе.

Национални жири у складу са утврђеним међународним правилима оценио је да је у у претходној школској години услове за стицање статуса међународне Еко-школе испунило десет основних школа, један међународни вртић и једна средња школа.

Зелене заставе као симбол овог медјународног програма уручили су Јасмина Маџгаљ, заменица градског секретара за заштиту животне средине, др Борка Стојковић испред Министарства здравлља Републике Србије,др Марио Лукиновић, помоћник директора Завода за заштиту природе Србије, Љубица Наумовић из фирме Тетра Пак и проф. др Наташа Жугић Дракулић, извршна директорка Амбасадора одрживог развоја и животне средине.

Учеснике састанка поздравили су градски секретар за заштиту животне средине Горан Триван и Проф др Анђелка Михајлов, Национални ментор за међунеродни програм Еко-школе у Србији.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.