Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Oкругли сто о Европској конвенцији о пределу у Бачу

Округли сто под називом „Предео – вредност, право, одрживост“ одржан је 11. децембра у Бачу, у организацији Министарства културе и информисања и Министарства пољопривреде и заштите животне средине, као једна од наведених у Предлогу Акционог плана за имплементацију Европске конвенције о пределу.

Скуп је организован са теренским обиласком културног предела Бач/Бачко Ново Село, након кога су рад отворили др Славица Вујовић из Покрајинског завода за заштиту споменика културе, Мирослава Турковић из Министарства културе и информисања и мр Биљана Јовановић Илић из Министарства пољопривреде и заштите животе средине.

На позив Министарства културе и информисања, у раду скупа учествовали су и стручни сарадници Завода Драган Цвијић и Мила Ристић. Овим поводом Мила Ристић, одржала је презентацију на тему „Значај институционалног партнерства Завода за заштиту природе Србије, Министарства пољопривреде и заштите животне средине и Министарства културе и информисања-Европска конвенција о пределу“. Тематском презентацијом учесницима је представљен дугогодишњи рад Завода у области заштите предела, кроз хронолошки рад на заштити културних предела који датира од 1981. године, само под различитим називима сагласно променама у Закону о заштити природе и прва студија заштите именована у сагласности са најновијим изменама у Закону под називом „Предео изузетних одлика Тршић Троноша – културни предео“.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.