Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Издања за интерактивно учење о природи Србије

У издању Завода за заштиту природе Србије, у оквиру едиције образовних издања за ученике, објављени су материјали који омогућавају интерактивно учење о природи и њеним становницима.

Часопис у форми еко забавника „Свет природе“ намењен је деци узраста од осам до једанaест година. Читајући текстове и решавајући енигматске задатке у еко забавнику деци је омогућено да одшкрину врата света природе и на забаван начин упознају које све двиље врсте животиња и биљака живе у нашој земљи, шта чувају заштићена подручја и ко се све бави истраживањем и заштитом природе. Еко забавник садржи рубрике као што су: Српски великани, научници и истраживачи природе, Дивље животиње у граду, Заштићена подручја, Палеонтолошка налазишта у Србији, Рибе Србије, Еколошки термини (инвазивне врсте и влажна станишта), Дневни лептири Србије, Дрвеће Србије. Наведене теме обрађене су у форми: популарних текстова, игре препознавања, бојанке, стрипа, укрштених речи, питалица и лавирината, уз пратеће занимљиве илустрације.

Друштвена игра „Еко скакалица“ која се игра под мотом „Знањем о природи сви побеђујемо“ намењена је деци основношколског узраста и њиховим родитељима. Игра нуди деци могућност да пратећи упутства и играјући се по принципима популарне друштвене игре „Не љути се човече“, да дружећи се и забављајући уче о врстама које су природне реткости и заштити њихових станишта: дабар, белоглави суп, жаба гаталинка и дивља орхидеја барска калужђарка. Друштвена игра „Еко скакалица“ позив је деци да кроз игру науче више о угроженим врстама.

Интерактивна образовна издања Завода еко забавник „Свет природе“ и друштвену игру „Еко скаклица“ можете преузети и на интернет презентацији Завода у рубрици Публикације за преузети.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.