Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Поводом обележавања Светског дана влажних станишта

У циљу скретања пажње јавности на угроженост, значај и потребу заштите влажних станишта Завод за заштиту природе Србије организује обележавање Светског дана влажних станишта, у понедељак, 02. фебруара, у амфитетру Природно-математичког факултета, Универзитетa у Нишу, са почетком у 13:00 часова.

Овом приликом биће представљен програм заштите и управљања влажним стаништима на територији Југоисточне Србије.

О заштити влажних станишта на националном нивоу и кроз програм имплементације Светске конвенције о заштити влажних станишта (Рамсарска конвенција) говоре представници Завода за заштиту природе Србије, Покрајинског завода за заштиту природе и Департмана за биологију, Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу.

Рамсарском конвенцијом, која је усвојена 02. фебруара 1971. у граду Рамсару (Иран), успостављен је основ за акцију, у националним и међународним оквирима, по питању заштите и мудрог управљања влажним подручјима и њиховим ресурсима.

Дан влажних станишта на светском нивоу одвија се под слоганом „Влажна станишта за нашу будућност“, како би се указало на значај ових подручја и за човека јер у многим аспектима непосредно утичу на његов опстанак.

Летак о Заштити влажних станишта можете преузети на интернет презентацији Завода у оквиру рубрике Публикације за преузети

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.