Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Отварање излoжбе фотографија „Природа Србије“

Прва изложба награђених фотографија сталног фото конкурса Завода „Природа Србије“ биће отоврена 16. фебруара у галерији „Прогрес“ у Београду (угао Кнез Михаилове и Змај Јовине улице). Овом приликом биће додељене и награде ауторима најбољих фотографија. Сви заинтересовани имаће прилику да у Београду погледају изложбу, у периоду од 16. до 22. фебруара 2015. године.

Стални фото конкурс „Природа Србије“ покренут је у сарадњи са Фото савезом Србије у циљу промоције природе, природних добара и заштите природе. Учесници конкурса били су позвани да на фотографијама испоље креативност у приказивању биљног и животињског света, као и људске активности у природи. Током 2014. године на адресу Завода пристигло је скоро 5000 фотографија од близу 200 аутора.

На годишњем жирирању одабрано је укупно 83 фотографије које су представљене на изложби, од којих су за 11 фотографија аутори добитници награде Завода и медаље Фото савеза Србије.

Фотографије које су пристигле на фото конкурс током 2014. године доступне су на интернет презентацији Завода у рубрици Стални фото конкурс.

Након Београда, изложба се сели у Ниш, где ће бити изложене у галерији Удружења архитеката, у периоду од 24. фебруара до 09. марта 2015. године.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.