Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Фото изложба „Природа Србије - 2014“ у Нишу

Изложба најбољих радова са сталног фото конкурса Завода и Фото савеза Србије „Природа Србије 2014“ од 24. фебруара може се погледати у Нишу у галерији Друштва архитеката, где ће бити изложена до 06. марта 2015. године.

Изложбу је 24. фебруара, отворио Александар Драгишић, директор Завода и овом приликом упутио поруку јавности да представљене фотографије на изложби показују само део лепота и богатства природе наше замље и да је једна од мисија конкурса и изложбе да пробуди свест грађана о њеном значају и потреби заштите и очувања. Овом приликом истичући да изложба има и циљ да мотивише грађане да бораве у природи и да као одговорни посетиоци омогуће да наша прирдна добра постану дестинације одрживог и еко туризма. Док је руководилац Радне јединице Завода у Нишу мр Данко Јовић истакао да је изложба само један од начина да се промовише природа и заштита природе и поручио да ће Завод путем изложби и других манифестација и убудуће приказивати природне вредности наше земље.

Да програм отварања протекне у доброј атмосфери допринели су својим учешћем и чланови хора „Чаролија“ који су извођењем песама „Апелујемо“, „Точкови“ и „Очистимо Србију“, послали поруку да имају право да наследе очувану природу и животну средину. Гости отварања имали су прилику да уживају и у таленту младог пеевча Тодора Китановића који је извео нумеру „Још само ову ноћ“, најпознатије нишке рок групе Кербер.

Први посетиоци изложбе, на дан отварања, имали су прилику да погледају 83 аутроске фотографије света природе, од приспелих 5000 на конкурс, уз музику акустичног бенда „STR8 walkers“. Да је изложба изазвала велико интересовање нишлија говори податак да ја на отварању изложбе, било преко 100 посетилаца и да су овај догађај пропратиле све градске медијске куће (NTV, TV Bella Amie, ТВ Зона, Јужне вести).

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.