Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Очекују се радови за нови број часописа „Заштита природе“

У припреми је нова свеска часописа „Заштита природе“, број 65/1. Тим поводом, уредништво часописа позива све који се у некој сфери свог стручног и научног ангажовања баве заштитом природе, да доставе своје радове за објављивање у новом броју.

Главни уредник, др Душан Мијовић, напомиње да је часопис „Заштита природе“ јединствено издање у области заштите природе у нас. Часопис Завода за заштиту природе Србије излази од 1950. године у континуитету, и једини је часопис посвећен природним вредностима и њиховом очувању у Србији. У часопису су сарађивали, или били у Редакционом одбору, најеминентнији природњаци као што су Синиша Станковић, Сима Грозданић, Владимир Петковић, Никола Пантић, Милорад Јанковић, Љубивоје Стојановић, Душан Гавриловић, Ивица Радовић, Владимир Стевановић, и други, који су, не само својим реномеом, већ и чланцима, оставили записе који представљају историјски развој заштите природе у Србији.

Часопис „Заштита природе“ налази се у систему националних и стручних часописа и сви објављени радови добијају бодове према националном рефералном систему. Сви радови подлежу рецензији на основу које се објављују у часопису. Више информација о пропозицијама припреме рада налази се у Упутству за ауторе.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.