Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

SCR форум - Глобални изазови, локална решења

Четврти форум посвећен питањима из области животне средине, биће одржан 12. марта 2015. на Факултету ФУТУРА - Факултету за примењену екологију, у организацији највеће светске студентске организације AIESEC. Једнодневна конференција која ће бити одржана представља реализацију пројекта SCR (Social Corporate Responsibility) forum, који има за циљ да подигне свест о друштвено одговорном пословању компанија и студената са акцентом на заштиту животне средине.

CSR форум је пројекат који се бави једним од највећих проблема данашњице, деградацијом животне средине, њеним загађењем и експлоатисањем, као и уопштено друштвеним проблемима са којима се свакодневно сусрећемо у нашем окружењу. Са циљем укључивања младих и стварања боље средине за будуће генерације вршиће се едукација студената са свих факултета о друштвено одговорном понашању у личној и пословној култури.

Поводом организације IV форума ова највећа светска студентска организација је упутила поруку јавности:

„Сваког дана све више уништавамо нашу планету експлоатисањем ресурса без имало размишљања о последицама на природу и околину. Увек треба да се запитамо, ако не будемо пазили сами на своју околину, ко ће? Ми верујемо да ако пазимо на нашу планету, тиме пазимо и на себе. Многи би рекли да је то питање само екологије и очувања природе, али све ово обухвата низ друштвених проблема са којима се суочавамо сваки дан. Понекад је потребно да нас неко усмери и подсети на ствари које су нам већ познате, а које ненамерно занемарујемо. Да бисмо лепо живели, битно је да наша животна средина буде уредна и сигурна.“

AIESEC је глобална мрежа студената која развија лидерски потенцијал младих и позитивно утиче на друштво. Присуством у преко 120 земаља света, AIESEC представља највећу организацију вођену од стране студената. Својим програмима интернационалних пракси и организацијом едукативних и друштвено-одговорних пројеката, AIESEC пружа младима јединствену могућност за лични и професионални развој.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.