Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Обележавање Међународног дана шума у Миљаковачкој шуми

Поводом обележавања Међународног Дан шума, Завод за заштиту природе Србије у сарадњи са Градским секретаријатом за заштиту животне средине града Београда, ЈП „Србијашуме“, ШГ Београд и Општином Раковица организује образовну акцију за ученике раковичких основних школа у петак 20. марта у периоду од 12:00 до 14:00 часова у заштићеном подручју Споменик природе Миљаковачка шума.

Ученици основних школа са територије београдске општине Раковица, овим поводом, имаће прилику да учествују у еко квизу о Миљаковачкој шуми и опробају се у шумарском вишебоју. За победнике еко квиза и вишебоја Завод је припремио образовна издања о природи: Еко забавник и Еко скакалицу.

Обележавање Светског дана шума установљено је како би се скренула пажња јавности на неопходност и значај очувања шума и дрвећа. Угроженост шумског ресурса и незадовољавајуће стање шума довело је до тога да се последњих година све више говори о значају шумског ресурса и многострукој улози шумских екосистема који су основа здраве животне средине. И није случајно што овај дан посвећујемо шуми и дрвећу заједно са нашим најмлађим суграђанима, нашим најмлађим корисницима природних лепота Миљаковачке шуме. Будући да имамо обавезу да шуме, наше највеће природно богатство, предамо на чување генерацијама које долазе.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.