Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

„Природа Србије – 2014“ у Лазаревцу

Изложба најбољих радова са сталног фото конкурса Завода за заштиту природе Србије и Фото Савеза Србије за 2014. годину „Природа Србије“ може се видети у Лазаревцу, од 25. марта до 3. априла у Галерији „Савременици“ Центра за културу. Изложба и пратећи образовни програм реализују се у сарадњи са Туристичком организацијом општине Лазаревац.

Уз присуство бројних посетилаца, изложбу су 23. марта отворили помоћник директора Завода за заштиту природе Србије Горан Секулић и заменик председника општине Бојан Стевић. Програм отварања и пратећи уметнички програм водила је Јелена Цвијетић, глумица Пулс театра. На отварању изложбе оркестар виолина Музичке школе „Марко Тајчевић“ којим је дириговала Бојана Јаковљевић-Ђорђевић, извео је Бетовенов „Рондо“. Отварање изложбе пропратили су и бројни локални медији.

Поводом гостовања изложбе фотографија „Природа Србије - 2014“ Завод за заштиту природе Србије за лазаревачке ученике реализовао је и тематски образовни програм, 27. марта у просторијама градске библиотеке "Димитрије Туцовић“, где су представљене фотографије које су награђене на годишњем нивоу.

У препуној сали Библиотеке мр Растко Ајтић одржао је предавање посвећено биолошкој разноврсности, са посебним освртом на биолошку разноврсност и заштиту дивљих биљних и животињских врста Србије. Истовремено, организована је и радионица са штићеницима Центра за дневни боравак деце са посебним потребама и ученицима нижих разреда лазаревачке основне школе коју су водиле стручне сараднице Завода Маја Радосављевић и Бојана Ракочевић. Кроз заједничку игру и дружење деца су учила о дивљим врстама и њиховој заштити. Предавање и радионицу са великим интересовањем пропратили су и локални медији.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.