Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

О фотографији природе

Поводом отварања изложбе фотографија „Природа Србије 2014“ у галерији Дечјег културног центра у Београду, 06. априла, организован је образовни сусрет представника Завода и ученика београдских средњих школа који учествују у еколошким програмима Центра.

Изложбу је средњошколцима представио Дејан Вукићевић, уредник изложбе објaшњавајући пропозиције конкурса и како направити добру фотографију света природе и уједно позивао учеснике сусрета да се укључе у фото конкурс за текућу годину. Док су ученици одржали мултидисциплинарну видео презентацију приказујући како они схватају заштиту животне средине и које је активности неопходно предузети за побољшање тренутног стања. Стручно мишљење о презентацији ученика дали су биолози Завода мр Верица Стојановић и мр Растко Ајтић похваливши свеобухватност сагледавања теме и повезивање са стањем у пракси и потребом интензивирања одређених активности код нас као што је рециклажа. Стручњаци Завода су ученицима дали и смернице за даља тематска истраживања и ангажовање у заштити природе.

Током трајања изложбе у галерији Дечјег културног центра Београд, Завод и ДКЦ организоваће радионице о фотографији природе за београдске основце. Прва радионица биће одржана 14. априла у периоду од 11:00 до 13:00 часова, када ће се учесницима дати инструкције и савети о фотографисању у природи, а затим ће се рад наставити у Ботаничкој башти „Јевремовац“, у виду својеврсног фото сафарија. Сутрадан 15. априла, у истом временском периоду, учесници ће заједно са инструкторима одабрати најбоље радове који ће учествовати у фото конкурсу „Природа Србије 2015“. Након одабира фотографија основци који се буду опробали у фотографисању природе имаће прилику да покажу своје знање у „Еко квизу“ кроз игре спретности и меморије.

Инструктори радионица биће фотографи природе Виолета Милутиновић и Зоран Милутиновић, док ће „Еко квиз“ реализовати представници Завода Наташа Панић и Бојана Ракочевић. Изложба фотографија „Природа Србије 2014“ може се погледати у галерији Дечјег културног центра до 22. априла 2015. године.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.