Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Завод на 16. Међународном Сајму туризма и активног одмора у природи

У Нишу je у оквиру 16. Међународног сајма туризма и активног одмора у природи, „TOURISM, ADVENTURE AND NATURE“ (02-04. април 2015. године) одржана 2. Конференција посвећена авантуристичком туризму и активном одмору у природи са темом – Развој и унапређење авантуризма у Србији и региону. На Конференцији су представљени програми из области спелеологије, планинарења, планинског трчања. Презентовани су добри примери успешно реализованих пројеката, као и кампања Туристичке организације Србије о активном одмору у Србији.

Завод за заштиту природе Србије узео је учешће у Конференцији са темом „Посматрање птица у Србији – страст, нови изазови и спорт“. Орнитолог Завода, Милош Радаковић, говорио је о популарном програму за туристе „Birdwatching“. Да ли је и у Србији завладала „грозница“ звана „Birdwatching“? Шта је то посматрање птица и како утиче на свест људи? Које су ретке и угрожене врсте птица у Србији, са посебним освртом на југоисточну Србију, и где се могу видети? Одакле почети ако желите да се бавите посматрањем птица? Ово су само нека од питања на које је одговоре дао сарадник Завода током презентације.

Презентације са Конференције могу се преузети са web сајта Туристичке организације Ниш: http://www.visitnis.com/konferencija-o-avanturizmu-.html

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.