Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Учешће Завода на Супернатурал фестивалу

Девети по реду фестивал у част Дан планете земље „Супернатурал“ одржан је 26. априла на Ади Хуји у Београду, месту које је од илегалне депоније постао нови парк на Дунаву. Велики број београђана искориситио је лепо време и дошао на фестивал, где су били оргаизовани бројни програми образовног, музичког, промотивног, рекретативног и спортског карактера. .

Фестривал је тачно у подне традиционално отворио Дечји хор „Чаролија“, а након њих по први пут су насупили млади бенд Паклени Рибникари и хор Дечјег културног центра Београд, док су у поподневним часовима наступали бендови Ничим изазван, Артан Лили и Земља грува.

Програм фестивала организован је кроз четри целине: Музички програм, Зелена учионица, Теленор лавиринт и Супернатурал парк. У оквиру зоне Супернатурал парк у Спернатурал пластенику Завод за заштиту природе Србије представио је посетиоцима фестивала природне вредности и реткости наше земље, као и рад у заштити приоде. Лепоте света природе Србије представљене су кроз изложбену постваку награђених фотографија за 2014. годину на сталном фото конкурсу „Природа Србије“, серијала постера Завода о биљним и животињским врстама наше земље и издавачке делатности са акцентом на издањима Биљке од међународног значаја и Приручник за сакупљње дивљих биљних и животињских врста.

О заштити природе са посетиоцима фестивала разговарали су стручни сарадници Завода мр Ивна Јелић, мр Верица Стојановић и Наташа Панић. Најмлађи учесници фестивала који су показави велико занимање и радозналост за свет природе од Завода су на поклон добили први број еко забавника.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.