Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Завод на 20. Међународном сајму хортикултуре – Beoplant Fair

Завод за заштиту природе Србије представио је свој рад у области заштите биљних врста и њихових станишта на 20. Међународном сајму хортикултуре – Beoplant Fair одржаном у периоду од 23. до 26. априла у Београду.

На овогодишњем сајму организованoм у функцији представљања семенског материјала, садница, декоративног дендролошког материјала, цвећа, опреме, прибора и механизације за хортикултуру и фитофармацију и стручне литературе, Завод је на наменском штанду у сарадњи са Удружењем „Флора“ из Лознице презетовао рад у области заштите биљних врста у природи које се користе у декоративне и медицинске сврхе и имају комерцијалну вредност. У том циљу у оквиру стручног програма Сајма, мр Верица Стојановић, ботаничар у Заводу за заштиту природе Србије, одржала је промоцију издања „Биљке од међународног значја у флори Србије“ и Приручника за сакупљање заштићених дивљих врста биљака, животиња и гљива.

У оквиру 20. Међуародног сајмом хортикултуре одржане су и 18. изложба лековитог биља и препарата од меда „Дарови природе“ и 3. изложба парковских машина и пратеће опреме.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.