Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Фото изложба „Природа Србије“ на манифестацији „Музеји Србије – десет дана од 10 до 10“

У музејском простору Покрајинског завода за заштиту природе, 11. маја 2015. године отворена је изложба најбољих фотографија за 2014. годину, са сталног Фото конкурса „Природа Србије“ у оквиру манифестације „Музеји Србије – десет дана од 10 до 10“ и EU Green Week 2015 .

Изложбу је свечано отворио др Марио Лукиновић, помоћник директора Завода за заштиту природе Србије, истакавши да представљене фотографије приказују само део природног богатства Србије и овом приликом позвао све заинтересоване да се укључе у акцију промоције природних вредности наше земље и пошаљу фотографије на Фотоконкурс за 2015. годину. Присутне је у име домаћина изложбе Покрајинског завода за заштиту природе поздравио мр Никола Стојнић, помоћник директора говорећи о значају фотографије природе, будући да представља начин чувања природе и сведочанство о њеној лепоти, која постаје доступна широј публици. О изложеним фотографијама, као члан стручног жирија, говорио је Мирослав Предојевић, председник Уметничког савета Фото савеза Србије, нагласивши да је 80 изложених фотографија изабрано од више од 3 000 приспелих на фотоконкурс и да се за њих може рећи да не припадају само нашем времену, већ се могу назвати цитатима из природе која нас окружује.

Изложба је за посете отворена до 22. маја 2015. године од 10:00 до 22:00 часова и за индивидуалне посете улаз је бесплатан.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.