Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Уручене овогодишње награде програма „Зелени радио – еколошки подвиг године“

Овогодишње значајно признање програма Радио Београда 2 „Зелени радио – еколошки допринос године“, додељено је мр Гордани Брун, председници Удружења "Школа за опстанак" и Драгани Васиљевић, новинарки и уредници емисије "Еко караван" РТС-a.

Награде за нарочити еколошки подвиг и допринос заштити животне средине и природе свечано су уручене добитницама 19. јуна у Каменој сали Радио Београда. На свечаности, поред добитница, присутнима су се обратили главни и одговорни уредник Радио Београда 2 Ђорђе Малавразић, и Ненад Ристић, дугогодишњи уредник РТС.

Велики новинарски жири којем је председавао Ненад Ристић, на основу листе кандидата које су предлагали новинари еколошких рубрика из штампаних, електронских и дигиталних медија Србије, одлучио је да равноправно буду додељене две награде Зелени радио. О објективности избора сведочи и јавно гласање чланова жирија путем директног телефонског укључења у програм Радио Београда 2. Награда Зелени радио додељена је Гордани Брун, пре свега, због њених постигнутих резултата у систематској едукацији на тематском подручју животне средине и одрживог развоја, а новинарки РТС Драгани Васиљевић због дугогодишњег успешног ауторства телевизијске емисије „Еко Караван“, која доприноси не само упознавању очуваних предела Србије, већ и скретању пажње јавности и објективном информисању о значајним питањима и проблемима у заштити животне средине и природе.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.