Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Свечано проглашени победници акције Најлепши балкон Дома „Бежанијска коса“

У Дому „Бежанијска коса“ 8. јула 2015. свечано су проглашени победници избора за најлепши балкон овог, највећег дома за старија лица код нас. Победницима су уручена признања Управе Дома и награде које већ традиционално додељује Завод за заштиту природе Србије. Као и протеклих година, Завод је подржао ову манифестацију која на хуманистички начин промовише активан приступ уређивању животне средине код старијих лица, и неговање природног амбијента као фактора значајног за квалитет живљења и укупну добробит човека.

Избор је обавила Комисија у саставу Дејане Лукић, дипл. инж. пејз.арх. и Маје Радосављевић, стручног сарадника за односе с јавношћу Завода, уз искусно руководство организатора културно- забавних активности Дома, Џаковић Мимице. У овогодишњој акцији у конкуренцији је учествовало тридесетак балкона Дома, од којих је изабрано 10 најбољих. Прво место у конкуренцији балкона Павиљона А освојила је Надежда Михајловић, а Павиљона Б Славојка Тадић. Тежак задатак избора најбољих који је постављен пред Комисију, потврдио је утисак да станари Дома сваке године улажу све већи труд да оплемене и уреде свој животни простор, и са несмањеном истрајношћу настоје да украшавањем својих балкона допринесу разноврсности, богатству и уређености зеленила као дела природног окружења у Граду.

Завод је победницима као награде доделио своја вредна издања, а овом приликом је Дејана Лукић укратко и посаветовала кориснике Дома о нези и узгајању биљака. Победници који су освојили прво место добили су од Управе Дома торте, али се Надежда Михајловић своје одрекла и доделила је корисницама Павиљона Б, што је пропраћено аплаузом. Разгаљеној и свечарској атмосфери допринео је наступ хора Дома, а нарочито наступ фолклорне групе са северног Кипра која је гостовање у Београду искористила за дружење и посету Дому.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.